Monday, 12 January 2015

CODIGO NEUROTICOhttp://4.bp.blogspot.com/-WFfsKegNU-Q/UBAp1uOJBFI/AAAAAAAAEM0/CK-IqAUAnQE/s320/45723637541393251241616.jpg"A Tribute to... "
Year:  2012
Country:  Catalonia  (Spain)
City:  Terrassa
Label:  Black Sheep
Format:  CD , LP , cassette
Tracks:  25
Time:  55 min.
Genre:  rock
Style:         Punk  Rock
Al 2012 el petit segell que gestionen els propis "Código" van editar i distribuir una idea que els va venir de gent pròxima a ells, amics, admiradors, grups, etc... fer un disc de versions de les seves pròpies cançons. Van sortir tants voluntaris a l´hora de retre homenatge a la recent desapareguda banda (r.i.p. 2013) que finalent van decidir de fer un CD de quasi 90 minuts de musica punk-rock i, a la vegada, també fer una edició limitada en doble LP de vinil negre i amb un artwork i una presentació de luxe, preciosa. Els "Código" es van formar al 1981 a la seva ciutat natal de Terrassa, i desde llavors han anat mantenint la flama encesa fins al 2013: un balanç de 30 anys d´activitat, concerts, gires, discs, etc. Pel que escriu aquestes línies són la millor banda punk-rock dels Països Catalans i una de les millors de tota la comunitat punk castellano-parlant (Sudamèrica, USA, Espanya) de tots els temps i no crec que exageri. Ells han demostrat sempre amb els fets i no amb les paraules, el que alguns (no tots) entenem pel què s´anomena "punk". I aquest significat del "punk" o el "hardcore" (adopció més americana però que al cap i a la fi vol dir el maeix) està molt lluny i quasi bé no té res a veure amb els pallassos que surten per la TV o la premsa tals com: SID VICIOUS, THE EXPLOITED, GG ALLIN i descerebrats similars. Els "Código" eren (i són) gent senzila, del barri, amics de la classe treballadora: parlin una llengua o una altra, tinguin una religió o no en tinguin, o siguin d´una raça o d´una altra (si es que encara avui dia podem dir aquesta paraula: "raça", només per designar una cosa tan senzilla i sense importància com es el color de la pell o la forma dels ulls). Bona gent, amb bones idees i músicalment un punk-rock senzill, lleuger i quasi melòdic però amb lletres àcides i carregades de crítica social. Podríem fer una equació semblant a: Ramones + CRASS = Código Neurótico. Si la banda es molt bona, el tribut o l´homenatge no podia ser dúna altra manera: bo.
  Discogs   ,  Lastfm   ,  Bandcamp   ,  Facebook   ,  Facebook 2  ,  Bio  ,  Myspace 

"Compilation"
Year:  2010
Country:  Catalonia  (Spain)
City:  Terrassa
Label:  Black Sheep
Format:  CD , LP
Tracks:  20
Time:  40 min.
Genre:  rock
Style:        Punk  Rock

  Discogs   ,   Bandcamp 


http://2.bp.blogspot.com/-iyfwlCtIWMs/T5BRoZuxOXI/AAAAAAAADNo/cUWQiIattIs/s1600/C%C3%B3digo+Neur%C3%B3tico+-+Colores+de+guerra+LP+1.jpg"Colors de guerra"
Year:  1994
Country:  Catalonia  (Spain)
City:  Terrassa
Label:  Illa rec.
Format:  CD , LP , cassette
Tracks:  12
Time:  36 min.
Genre:  rock
Style:         Punk  Rock

With an awesome cover made by Albert Cardona (Vulgarcitos), this last CODIGO NEUROTICO release had also a booklet with drawings according the lyrics made by Carlos Azagra. Strictly musical the band continue its great talent to produce 1977 punk rock mid-tempo like The Clash, Ramones or Red London, but this time they also added few song totally far from punk such as: medieval comedy music, reggae, cumbia, ska, etc. Melodic and clear voice with hard critics to Capitalism consequences, third world, anti-war, liberty, equality, against sexism, etc. Intelligent lyrics far from topics and cliches. I can not to choose between this "Colors de guerra" and its predecesor "Humillacion" because both are great.
  Discogs   ,   Bandcamp  
"Humillacion, tortura y muerte"
Year:  1991
Country:  Catalonia  (Spain)
City:  Terrassa
Label:  Illa rec.
Format:  CD , LP , cassette
Tracks:  14
Time:  30 min.
Genre:  rock
Style:       Punk  Rock

  Discogs   ,   Lastfm   ,   Bandcamp   ,    Facebook   ,   Myspace   ,   Bio  


 
http://4.bp.blogspot.com/_cjXjD72LS4M/TD2ykvV-OSI/AAAAAAAAAmM/HkYtncIYm0o/s1600/P1020847b.JPG"En la barra del bar"
Year:  1988
Country:  Catalonia  (Spain)
City:  Terrassa
Label:  Estopi
Format:  CD , LP
Tracks:  6
Time:  12 min.
Genre:  rock
Style:        Punk  Rock
  Discogs   ,   Bandcamp   http://www.skinsandpunks.com/images/17054detalle.jpg "Maqueta roja"
Year:  1983
Country:  Catalonia  (Spain)
City:  Terrassa
Label:  B-Core
Format:  CD , LP , cassette
Tracks:  27
Time:  60 min.
Genre:  rock
Style:         Punk  Rock
   Discogs   ,   Bandcamp   


http://1.bp.blogspot.com/_XkyC89uJ_U4/TJPhH9BkkOI/AAAAAAAAC1c/CgaesryBro4/s320/9-18-l_620a9831e40c4fd0992f4c5268758101.jpg No comments:

Post a Comment